torstai 10. marraskuuta 2011

She ran away in her sleep

and dreamed of paradise
every time she closed her eyes

Alkanu vähän tässä viimeaikoina mietityttään että onkohan kaikki ihan ok... Tänään tuli taas kaikki ruuat ulos, viime viikollaki tuli. Eikä siitä oo kauaa kun olin kuumeessa, siitä jäljellä vielä yskä ja kamala kurkkukipu. Eikä mulla yleensä oo maha kipeä, vaan nyt on ollut monena päivänä. Ei mitenkään niin paljon että pitäisi särkylääkettä tmv ottaa, mutta sillain vähäsen koko päivän, vähänniinkö ois nälkä muttei oo. Ja parina päivänä ollut kans maha sekaisin. Ja kaiken kukkuraksi mun oikea silmä on näköjään päättänyt vaihtaa talvikarvaan, alhaalta on kaikki pitkät ripset tippuneet ja sellaiset parin millin tyngät tilalla. Yläripsetkin harventuneet uhkaavasti.

Pitäiskö yrittää soitella lääkärille ja saada lähete verikokeisiin että katsoisivat kaikki arvot? Ja kaikilla meinaan ihan kaikkia hemoglobiinista tulehdusarvoon ja neukkareista vitamiineihin.

Jos haluat luovuttaa, luovuta verta.

Ja verenluovutuksesta pikkuisen asiaa. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että jos voi luovuttaa verta, niin tottakai silloin pitäisi luovuttaa. Itse pelkään kaikenmaailman neuloja, mutta jos vain pystyisin niin käivsin luovuttamassa. Odottelin että täyttäisin 18v ja pääsisin luovuttamaan vaan ei.

Monen ihmisen henki riippuu siitä saako hän verta. Seuraavan kerran kun olet aikeissa skipata verenluovutuksen, mietippä seuraavaa;
Joku sinulle rakas ihminen joutuu onnettomuuteen.
Hän saa vakavia vammoja ja menettää paljon verta.
Verta ei ole saatavilla.
Hän kuolee.

Älä skippaa verenluovutusta, jooko? Tiedän kokemuksesta, että on ihmisiä jotka oikeasti tarvitsevat ns. lainaverta. Ja kyllä, tuli tarpeeseen.

1 kommentti:

elina kirjoitti...

Heitin siulle haasteen, käy tsekkaamassa ja tee, jos haluat!:)